8.5 C
New York
dinsdag 2 juni 2020

ProRail : “Gemeente is nu aan zet voor meer verbeteringen aan station”.

Prorail heeft geen geld voor extra verbeteringen van station Nieuwerkerk aan den IJssel en kan alleen meer doen als de gemeente ook geld steekt in het station. Dat blijkt uit een vraaggesprek met woordvoerder Coen van Kranenburg met Gouwe IJssel Nieuws.

Het liefst willen we de reiziger meer comfort bieden, maar dat kunnen we niet betalen. Wij moeten er voor alles voor zorgen dat het station functioneert en dat het er veilig is. Helaas zit er niet meer in vanuit ProRail. Als de gemeente het belangrijk vindt dat het station toch wordt voorzien van meer comfort, dan zal het daar inderdaad zelf in moeten investeren” legt van Kranenburg uit. Afgelopen jaar heeft Prorail een aantal dagen lang diverse werkzaamheden uitgevoerd aan het station waaronder het recht leggen van de betonnen platen van de perrons.

Als de gemeente het belangrijk vindt dat het station toch wordt voorzien van meer comfort, dan zal het daar inderdaad zelf in moeten investeren

ProRail

Prorail is dan ook van mening dat als het station een facelift moet gaan krijgen dat de gemeente Zuidplas ook mee moet gaan betalen. “Afgelopen vrijdag hebben het we het nieuwe station Zoetermeer-Lansingerland officieel geopend. Daar hebben de gemeenten zelf behoorlijk aan meebetaald en zo’n samenwerking maakt het een succes” aldus van Kranenburg.

Afgelopen jaren is er al diverse keren een discussie geweest over het station. Oud SP raadslid Bas Stalpers noemt het station ooit een van de armoedigste stations van Nederland. Een groot deel van de reizigers geven het station dan ook een onvoldoende. Maar Prorail is ook duidelijk, er zijn maar 3500 in en uitstappers per dag en dat maakt het een klein station dus gaat ProRail niet zo snel een investering doen.

 


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg