8.5 C
New York
dinsdag 7 juli 2020

Motorrijder gewond bij val op Schielands Hoge Zeedijk Oost bij Moordrecht

Op de Schielands Hoge Zeedijk Oost tussen Gouda en Moordrecht is maandag 10 juni, 2e Pinksterdag, een motorrijder onderuit gegaan en gewond geraakt. Zijn beschadigde motor is door een berger afgevoerd.

De motorrijder verloor de macht over het stuur en belandde met zijn motor in de vangrail langs de dijk. De extra bescherming, die onder de vangrail is aangebracht, heeft ernstiger letsel voorkomen. Deze extra bescherming is juist aangebracht om ernstig letsel bij motorrijders te voorkomen. Desondanks liep de man een hoofdwond op, die door ambulancepersoneel werd behandeld en verbonden. Nadat de berger zijn motor had opgeladen is de man alsnog op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan.

Tijdens de afhandeling van dit incident heeft de politie in slechts 5 minuten tijd meerdere wielrenners van de dijk gestuurd. Deze fietsers horen, net als alle fietsers, gebruik te maken van het separaat liggende verplichte fietspad. Op de dijk staan meerdere verbodsborden voor (brom)fietsers. Omdat de politie de handen vol had aan de afhandeling van het motorongeval kregen de wielrenners slechts een waarschuwing. De politie laat desgevraagd weten dat er regelmatig op fietsers (zowel wielrenners als recreatieve fietsers) op de dijk wordt gecontroleerd. Deze controles leiden in de meeste gevallen tot een bekeuring van € 55 excl. € 9 administratiekosten.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg