Midzomeravond ‘Steen Goed’ in de steenovens Klein Hitland

Om het eerste lustrum van Stichting Steenovens Klein Hitland te vieren wordt er op zaterdag 22 juni om 20:30 uur een benefietavond gehouden met een zeer gevarieerd programma. Diverse muzieksoorten, verhalen en andere activiteiten zijn die avond te beleven op Klein Hitland. De toegang is twee euro en kaarten zijn aan de poort, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar.

‘New coat of pain’ speelt als live-band veelkleurige popmuziek uit het hart terwijl Augusto Meijer als electroacoustic music composer de bezoeker meeneemt in zijn bijzondere composities. De cast van Quint Jongerentheater brengt zang en dans uit de voorstelling ‘de Bokkenrijders’. Johan Knoester vertelt verhalen ‘Couleur locale’ en Pim Smit zal als vuurspuwer optreden. Er zijn ook fotoshoots op diverse locaties van de steenovens.

Stichting Steenovens Klein Hitland genereert nog steeds aandacht voor het ‘Icoon van de Gemeente Zuidplas’ , de Steenovens Klein Hitland. Om dit cultureel erfgoed te behouden moeten gemeente, maatschappelijke groeperingen en ondernemers samenwerken.

Gewoon, praktisch, de stichting Steenovens Klein Hitland heft een werkbare binnenruimte, de turfschuur, nodig die leefbaar en bruikbaar is en de ovens moeten met een innovatieve overkapping plaats bieden aan regionale  activiteiten voor educatie, werkvoorziening, recreatie en cultuurbeleving.

Kom naar de ‘Midzomeravond Steen Goed’ op zaterdag 22 juni voor wie de activiteiten van de stichting een warm hart toe draagt, maar liever ook een steentje aan wil bijdragen.

Archieffoto Augusto Meijer