8.5 C
New York
woensdag 3 juni 2020

Bij brand Waddinxveen kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen, geen gevaar voor omgeving

Rond het pand van de grote brand op dinsdag 15 juni aan de Staringlaan in Waddinxveen is een lichte asbestvervuiling ontstaan. Deze is neergeslagen in de directe omgeving door het bluswater en wordt zo snel mogelijk opgeruimd. De gemeente Waddinxveen laat weten dat er geen direct gevaar is voor de volksgezondheid

De gemeente heeft een gecertificeerd bedrijf ingeschakeld voor de reiniging van de omgeving. De voorbereidingen beginnen woensdag 12 juni. Naar verwachting wordt donderdag 13 juni het buitenterrein gereinigd” is terug te lezen op de website van de gemeente. De Omgevingsdienst Midden-Holland heeft een inventarisatie gemaakt van de verontreiniging van het terrein en de openbare ruimte rondom het pand.

Burgemeester Nieuwenhuis was dinsdagavond ter plaatse en sprak daar met de hulpdiensten en de eigenaar van het pand. “De brand heeft een enorme impact. Het is verschrikkelijk voor de eigenaar. Inwoners en ondernemers ervaren overlast. Bovendien vraagt het van de hulpdiensten een enorme krachtsinspanning. Ik leef mee met de ondernemer die zijn bedrijf in vlammen zag opgaan. En ik ben trots op de inzet van onze hulpdiensten.

De brand was in de nacht brandmeester en er is met hulp van een shovel een deel weggehaald van de gevel. Hierdoor kon de brandweer het vuur beter blussen. In de ochtend was een deel met lint afgezet rond het pand en werd er nageblust bij de verdere sloopactiviteiten.

De brand ging dinsdagavond gepaard met veel rookontwikkeling. Inwoners kregen het advies ramen en deuren te sluiten. De brandweer verrichtte metingen, maar constateerde geen alarmerende waarden. Ook de asdeeltjes die zijn neergekomen in de omliggende straten, zijn niet gevaarlijk. De regen van woensdag spoelt de as- en roetdeeltjes weg. Op de website van de gemeente Waddinxveen staan tips hoe de neergekomen as- en roetdeeltjes in de eigen tuin het beste verwijderd kan worden.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg