8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

Elimschool krijgt wisseltrofee door foutloos fietsexamen

Wethouder Jan-Willem Schuurman heeft op vrijdag 14 juni een wisseltrofee uitgereikt aan groep 7 van de Elimschool in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze klas had de beste prestatie geleverd van alle scholen in de gemeente Zuidplas tijdens het praktische fietsexamen van 2019.

Als verrassing kwam de wethouder met agent Tom Oostendorp en twee vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland het klaslokaal ingelopen met de beker en al snel hadden de leerlingen door waarom er mensen en pers hun klas in kwam. Alle kinderen van deze klas hebben een foutloos examen gereden en zijn daarmee de beste van Zuidplas.

Meester Theo nam met trots de wisselbeker in ontvangst nadat wethouder Schuurman de politie, Veilig Verkeer Nederland en alle vrijwilliger ouders bedankt had. Van de gemeente kregen de kinderen een fietsbel en agent Tom had rode en witte fietslichtjes meegebracht. Na aftellen door meester Theo Legters werden de fietsbellen gecontroleerd. Ze maakten een hoop lawaai. Echter was vergeten dat de klas in het lokaal ernaast een CITO-toets had.

In totaal hebben 510 kinderen examen gedaan in de vier dorpen waarbij niet iedereen foutloos heeft gereden. “Het is enorm belangrijk dat de kinderen regels weten en deze in praktijk brengen“, legt wethouder Schuurman uit. Agent Tom is blij met alle energie en geniet van het enthousiasme van de kinderen: “over een paar jaar zwaaien ze nog naar me, ik blijf die agent van het verkeersexamen“.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas heeft wel een conclusie over de cijfers: kinderen die de route meerdere keren geoefend hebben, scoren beter. “Ze zijn namelijk alleen met de verkeersregels bezig en niet meer met het vinden van de juiste route“.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
499VolgersVolg