8.5 C
New York
woensdag 1 mei 2024

VVD mist communicatie over werkzaamheden aan de Knibbelweg

De fractie van de VVD heeft voor de raadsvergadering van 18 juni mondelinge vragen gesteld over de werkzaamheden aan de Knibbelweg in Zevenhuizen. Gebruikers van de parkeerplaats aan deze weg waren echter verrast door de start van de werkzaamheden.

“De fractie van de VVD heeft vragen en opmerkingen gekregen van inwoners van de Tirionstraat en Stampioenstaat (wijk Swanla) over het feit dat zij op geen enkele wijze geïnformeerd zijn. Dit zelfde geldt ook voor de tennisvereniging en de voetbalvereniging, die hier toch ook een aanzienlijk belang hebben”. Veel mensen vanuit de wijk Swanla (Tirionstraat en Stampioenstraat) parkeren hier hun auto (is ook zo in het bestemmingsplan voorzien)” is terug te lezen als onderbouwing van de spoedeisende vragen.

De fractie van de VVD vraagt het college van B&W waarom er geen communicatie is geweest met de sportverenigingen en de bewoners die in de wijk Swanla gebruik maken van het parkeerterrein. De vraag is dan ook of men alsnog gaat communiceren naar de gebruikers van het parkeerterrein.

Ook wil men weten of de direct aanwonenden en de bedrijven wel op de hoogte waren. De gemeente liet eerder in een persbericht weten dat er in februari een bewonersavond is geweest en dat hier de meningen uit elkaar liepen over de 30 kilometer zone en de verplaatsing van de bebouwde komgrens.

De liberalen merken op dat dit soort ontbreken van communicatie wel vaker voorkomt en vragen om hier mee aan de slag te gaan. In 2017 heeft de VVD bijvoorbeeld vragen gesteld over de werkzaamheden in de Jhr. van der Welstraat te Moerkapelle en in 2018 stelde de fractie van de SP ook al vragen over de communicatie bij werkzaamheden. Media zoals Gouwe IJssel Nieuws krijgen tegenwoordig geen of sporadisch bericht dat er bijvoorbeeld afsluitingen of grote werkzaamheden zijn.

Dat het middel mondelinge vragen wordt gebruikt is omdat het spoedeisend is ; ‘als we gewone schriftelijke vragen stellen krijgen we het antwoord pas als de werkzaamheden klaar zijn’ legt Leendert Karreman uit. De VVD wil snelle actie en zet het daarom op de agenda.

Advertentie