8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Gouwe IJssel Nieuws viert tweede verjaardag met ruim één miljoen bezoeken

Gouwe IJssel Nieuws viert woensdag 26 juni haar allereerste verjaardag. Precies twee jaar geleden werd het eerste nieuwsbericht op de website geplaatst.

De website Gouwe IJssel Nieuws werd in juni 2017 door een aantal inwoners uit Zuidplas opgezet als burgerinitiatief. Het doel van de vrijwilligers was om relevant nieuws te gaan brengen dat interessant is voor de inwoners van Zuidplas. Het burgerinitiatief bleek al snel in een behoefte te voorzien. In de eerste maand bereikte de website ruim 23.000 bezoeken met minimale middelen. In het eerste jaar kreeg de website ruim 500.000 unieke bezoeken. Ook werd het burgerinitiatief tijdens het eerste jaar ondergebracht in een stichting.

Onlangs is het jaarverslag van de stichting vastgesteld. In het jaarverslag wordt uitgebreid stilgestaan bij het bereik en het nieuwsaanbod uit 2018. Ook zijn de financiën achter de nieuwssite inzichtelijk gemaakt in het document. Gouwe IJssel Nieuws bestaat door de inzet van vrijwilligers, een netwerk van tipgevers in de regio én de bereidheid om te adverteren door ondernemers en andere organisaties.

De redactie van Gouwe IJssel Nieuws bestaat momenteel uit een team van 5 vrijwilligers. De vrijwilligers kunnen rekenen op een netwerk van betrokken (nieuwsgierige) inwoners. Deze inwoners helpen de redactie met het brengen van actueel nieuws uit de regio. De redactie staat open voor verdere versterking van de redactie. Vooral mensen met connecties in Moerkapelle en Waddinxveen zijn meer dan welkom. De medewerkers van Gouwe IJssel Nieuws werken vanuit de filosofie dat de activiteiten moeten kunnen passen in het leven van de vrijwilliger, niet als een verplichting. Meer weten? Stuur een mailtje naar info@gouweijsselnieuws.nl.

Advertentie