8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Gouwe IJssel Nieuws viert eerste verjaardag met ruim 500.000 bezoeken

Gouwe IJssel Nieuws viert dinsdag 26 juni haar allereerste verjaardag. Eén jaar geleden werd het eerste nieuwsbericht op de nieuwssite geplaatst.

De website Gouwe IJssel Nieuws werd in juni 2017 door een aantal inwoners uit Zuidplas opgezet als burgerinitiatief. Het doel van de vrijwilligers was om relevant nieuws te gaan brengen dat interessant is voor de inwoners van Zuidplas. Het burgerinitiatief bleek al snel in een behoefte te voorzien. In de eerste maand bereikte de website ruim 23.000 bezoeken met minimale middelen. Drie maanden na de start van het initiatief bereikte de website de mijlpaal van de 100.000e bezoeker.

Ook de periode daarop wisten steeds meer inwoners de relatief jonge nieuwssite te vinden. In 2017 bereikte de website totaal bijna 229.000 unieke bezoeken. Eind 2017 stond ook voor de initiatiefnemers vast dat Gouwe IJssel Nieuws geen eendagsvlieg was. Het burgerinitiatief werd daarom op maandag 20 november ondergebracht in een stichting. Ook na de oprichting van de stichting groeide het bezoek van de website door. De technische capaciteit werd uitgebreid om het groeiende bezoek van de nieuwssite aan te kunnen. In het eerste jaar van Gouwe IJssel Nieuws kreeg de nieuwssite bijna 500.000 unieke bezoeken.

Dinsdag 19 juni is door de initiatiefnemers en het bestuur het eerste jaarverslag vastgesteld. Het jaarverslag geeft een goede blik in de keuken van de stichting achter de nieuwswebsite. In het jaarverslag wordt uitgebreid stilgestaan bij het bereik en het nieuwsaanbod uit 2017. Ook zijn de financiën achter de nieuwssite inzichtelijk gemaakt in het document. Gouwe IJssel Nieuws bestaat door de inzet van vrijwilligers, een netwerk van tipgevers in de regio én de bereidheid om te adverteren door ondernemers en andere organisaties.

Advertentie