Karibow sluit ProgFrog seizoen af met toegankelijke symfonische rock

Elke maand is er op een zondag ProgFrog in ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op deze middag komen nationale en internationale progressieve rockbands optreden. Op 30 juni is Karibow uit Duitsland de gast. De show start om 1500 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 10 euro te krijgen, aan deur is de toegang duurder. Dit is het laatste optreden voor de zomerstop van Progfrog.

Karibow is een Duitse progressieve rockband die essentiële elementen van Neo-Prog combineert met de compositorische kenmerken van Adult Orientated Rock (AOR). Karibows muziek wordt gekenmerkt door heldere melodische lijnen, ritmisch complexe arrangementen en epische, soms futuristische tekstuele inhoud. Er bestaat muzikale verwantschap met bands als Saga, Marillion na het Fish era, Arena en Toto. In december 2014 ontving Karibow de Duitse Rock & Pop Award voor “Best Progressive Band”.