8.5 C
New York
maandag 14 juni 2021

Beëdiging Moordrechtenaar Inco de Jong als jeugdbestuurder Hoogheemraadschap

Op 26 juni is in de Verenigde Vergadering van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard Inco de Jong (14) beëdigd als nieuwe jeugdbestuurder. Hij neemt daarmee het stokje over van Silee Sakha die afscheid neemt als jeugdbestuurder van ons waterschap. Een belangrijke taak van jeugdbestuurder Inco is het betrekken van jongeren bij het belang van waterbeheer nu en in de toekomst en daarmee bij het werk van het waterschap.

Inco uit Moordrecht zit in de tweede klas van de HAVO op het Driestar College in Gouda. Inco is gemotiveerd om aan de slag te gaan: “De komende twee jaar ga ik er alles aan doen om jongeren te laten beseffen hoe belangrijk water is en het werk dat waterschappen doen.” De aftredend jeugdbestuurder Silee Sakha wordt hartelijk bedankt voor de bijdrage die zij het afgelopen jaar heeft geleverd voor het hoogheemraadschap. Silee: “Het was leuk om jeugdbestuurder te zijn. Ik heb er veel van geleerd en hoop mijn steentje te hebben bijgedragen om ook andere jongeren bij het waterbeheer te betrekken.”

Inco de Jong uit Moordrecht als jeugdbestuurder

Uit de sollicitanten zijn vijf kandidaat-jeugdbestuurders geselecteerd die, tijdens een pizzabijeenkomst, onder meer voor dijkgraaf Toon van der Klugt een pitch hebben gehouden over waarom zij zo’n goede jeugdbestuurder zouden zijn. De keuze viel op Inco. Toon: “Zijn enthousiasme, uitstraling en ook behoorlijke kennis over het werk van het waterschap maken dat we met Inco een hele goede jeugdbestuurder hebben.”

De komende twee jaar ga ik er alles aan doen om jongeren te laten beseffen hoe belangrijk water is en het werk dat waterschappen doen

Inco de Jong

Namens het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zit Inco in het Nationaal Jeugdbestuur van de waterschappen. Dit jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Zij vertegenwoordigen voor een periode van maximaal twee jaar allemaal één van de 22 waterschappen in Nederland. Belangrijkste doel is om jongeren meer te betrekken bij het werk van de waterschappen. Enerzijds om de kennis over het waterschapswerk en het waterbewustzijn onder jongeren te vergroten, anderzijds om de jeugd te interesseren om in de toekomst bij een waterschap te werken.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg