8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Genieten tijdens het ouderenfestival in Zuidplas (video)

Het woord genieten is misschien wel de beste omschrijving voor het ouderenfestival. in Zuidplas worden omschreven. Dit ouderenfestival is een idee van de kindergemeenteraad 2018-2019 waarbij ze niet alleen geld van de gemeente hadden gekregen, zelf hadden ze geld via stroopwafelverkoop geregeld.

In Beth-San (Moerkapelle), de Meander (Nieuwerkerk aan den IJssel) , de Zevenster (Zevenhuizen) en Rumah Orang Tua Tua (Moordrecht) zijn de kinderen van de kindergemeenteraad en klasgenoten een ochtend met de ouderen samen van alles gaan doen. Ze hadden zelf ook prijsjes meegenomen voor de bingo.

Er was wat lekkers en erg populair was de bingo van de kinderen met de ouderen. Er werden samen liedjes gezongen en een tekening gekleurd. Deze tekening is gemaakt door Monique de Willigen, tekentaaldeskundige, en bestond uit twee handen met een brug waar het logo van Zuidplas in stond en een zon die scheen. De brug staat symbool voor de band tussen ouderen en kinderen. Jong en oud vonden het geweldig om dit samen in te kleuren.

Wethouder Jan Verbeek was na afloop erg lovend over het ouderenfestival: ” Het was een prachtig gezicht met de kinderen en ouderen die samen aan de slag gingen. Ik ben overal wezen kijken“. Marlou Opschoor, de vertrekkend kinderburgemeester vond het ook geslaagd en was blij dat ze ook de nummertjes had mogen draaien. In alle dorpen was het volgens de wethouder een groot succes!

Fotografie en video : Jacolien Rog

Advertentie