8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

2.760 koprollen in Zevenhuizen door BSO het Kwartelnest

De kinderen van BSO het Kwartelnest van IJsselkids in Zevenhuizen hebben op woensdag 3 juli in de sporthal van Swanla maar liefst 2.760 koprollen gemaakt. De SWKGroep, waar IJsselkids onderdeel van is, vestigt hiermee het Wondere Wereldrecord Koprollen.

Ondanks het warme weer stonden de kinderen te popelen om te mogen beginnen, toch moesten ze eerst een warming up doen om echte blessures te voorkomen. Maar toen de kinderen eenmaal de matten op mochten gingen ze los! Rollend of koppeltje duiken, alle technieken werden uit de kast getrokken om mee te werken aan het record. Een roze gipsarm was voor een meisje ook geen reden om niet mee te doen!

Naast de kinderen deed de leiding uiteraard ook mee, tot grote hilariteit van de kinderen. Ruim 10.000 enthousiaste kinderen en 2100 medewerkers maakten in totaal 50.000 koprollen op alle lokaties. Voor de kinderen in Swanla was de beloning op de warme dag een heerlijk koud waterijsje en trots gingen nog enkele kinderen poseren.

IJsselkids neemt de kinderen uit Zevenhuizen, Moerkapelle, Moordrecht, Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk in het nieuwe themajaar mee op wereldreis naar de ‘Wondere Wereld’. Stimuleren van ontwikkeling is het doel. De start van het nieuwe themajaar lieten ze niet zomaar aan zich voorbij gaan. “We wilden dit nieuwe themajaar graag op een bijzondere manier starten”, vertelt Ad Doorneveld, voorzitter van de raad van bestuur van de SWKGroep. “En omdat de wereld op zijn kop nog wonderlijker is, wilden we het wondere wereldrecord koprollen vestigen”, vervolgt Doorneveld. “Uiteraard deed ik zelf ook mee!”

Advertentie