8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

VVD, Denk,PvdA, PVV en Leefbaar Rotterdam willen Zuidplaspolder inlijven als Nesselande-Oost

Als het aan de VVD in Rotterdam ligt wordt de Zuidplaspolder overgenomen door Rotterdam. De VVD’ers in Rotterdam vinden dat “De beoogde ontwikkeling tot op heden zeer teleurstellend verloopt”. Daarom diende de Rotterdamse Liberalen tijdens het debat over de voorjaarsnota een motie in. DENK, PvdA, PVV en Leefbaar Rotterdam steunden deze motie en daarom is deze aangenomen tegen de wil van wethouder Kurvers.

In de motie spreekt de Rotterdamse VVD het verzoek uit om “In overleg met de gemeente Zuidplas en de provincie Zuid Holland de gebiedsontwikkeling van de Zuidplaspolder over te nemen en de benodigde stappen te zetten om dit gebied over te nemen van de gemeente Zuidplas“. In indirecte termen wil de VVD dus annexatie van het gebied.

Dit wordt versterkt door de motie naam “Nesselande-Oost”. Opvallend is dat ook de PvdA meestemt met de motie. Dit staat haaks op het standpunt van geen bebouwing in de Zuidplaspolder van PvdA/ GroenLinks alhier. Johan Helmer, fractie voorzitter van de PvdA/GroenLinks had geen behoefte om een reactie te geven aan Gouwe IJssel Nieuws.

Wethouder Kurvers(VVD) van Rotterdam probeerde de motie nog te ontraden en de gemeenteraad op andere gedachten te brengen. Volgens hem was er geen sprake van slechte verstandhoudingen en wil hij het via het bestuur van de grondbank proberen op te lossen.

De raad stemde uiteindelijk in met 24 voor en 19 tegen. Hiermee lijkt Rotterdam een ramkoers in de Zuidplaspolder opgestart te hebben.

De VVD fractie in Zuidplas heeft kennis genomen van de betreffende motie laat fractie voorzitter Ferry van Wijnen weten. “Wij laten dit traject aan de bestuurders en leggen een evt reactie hierop met vertrouwen in handen van het college van B&W in Zuidplas.”

Advertentie