Laatste zwemexamen bij Orka’97 in Moordrecht

Op zaterdag 13 juli kwam er in Moordrecht voor Orka’97 na veertig jaar een einde aan het geven van ABC zwemlessen. Dorpswethouder Jan Willem Schuurman heeft daarom bij de diploma uitreiking een dankwoord uit gesproken aan de vrijwilligers. Hij roemde de kwaliteit van de lessen en de persoonlijke aandacht van de instructeurs aan de kinderen.

Op 1 oktober 1975 werd de Moordrechtse Zwemvereniging opgericht door Ab Klarenberg, Adri van Meeteren, Anneke Lugthart, Els Klarenberg, Titske Borremans, Sjaan Pijpers en Roelof de Rivecourt. Het doel van de Moordrechtse Zwemvereniging was om zwemles, trimzwemmen, waterpolo en westrijdzwemmen te geven. Burgemeester Bandell werd in 1978/1979 beschermheer van de Moordrechtste Zwemvereniging. Tevens werd toen ook de eerste clubkrant uitgegeven. Na diverse naamswijzigingen werd het vanaf 1997 Orka’97.

Orka’97 geeft al lange tijd les voor Zwem ABV en Zwemvaardigheid. Door het ontbreken van vrijwilligers is de vereniging genoodzaakt om dit te stoppen: “De reden dat we genoodzaakt zijn te stoppen is dat wij de veiligheid van uw kind(eren) niet meer voldoende kunnen waarborgen wegens onderbezetting. Ook de kwaliteit van onze lessen komen hierdoor in gevaar” laat de vereniging in de brief weten die in april 2019 verstuurd werd.

Jan Willem Schuurman dankte alle vrijwilligers vandaag die zich jarenlang hebben toegewijd aan het geven van de zwemles.  Er blijven wel zwemlessen in Moordrecht, gegeven door sportstichting Zuidplas maar een van de ouders, Eelco Slingerland, liet Gouwe IJssel al in april weten : “Kinderen kregen hier tweemaal per week een half uur les, dat was altijd erg fijn. Ook hadden wij als ouders veel vertrouwen in de kwaliteit van de zwemlessen” .

Dank aan Joke Vroegop voor de foto’s en het filmpje!