8.5 C
New York
donderdag 28 mei 2020

112-Dag in Nieuwerkerk aan den IJssel opnieuw druk bezocht (video)

Ondanks een regenachtige start van zaterdag 13 juli kon de organisatie van de jaarlijkse 112-dag in Nieuwerkerk op vele bezoekers rekenen. Heel veel disciplines toonden hun voertuigen, apparatuur en gaven demonstraties.

Vanaf 10:00 uur ’s ochtends werden de bewoners van de wijk Dorrestein herinnerd aan de ‘brandweerdag’ door de vele sirenes van brandweerauto’s die met vooral vaders (met kinderen) een rondje reden. Naarmate het droger werd nam het aantal bezoekers snel toe. De organisatie had alles uit de kast getrokken om bezoekers zoveel mogelijk te laten zien.

Uiteraard was de brandweer van Nieuwerkerk in hun eigen kazerne aanwezig, met diverse bijzondere eenheden, zoals een grote kraan uit Haaglanden. Er werden diverse demonstraties gegeven, waaronder natuurlijk het openknippen van een personenauto. Bezoekers konden met de geavanceerde apparatuur om auto’s open te knippen o.a. een plastic bekertje met water proberen te verplaatsen, zonder dit bekertje te vermorzelen. Met de grote kraan konden geïnteresseerden vele meters boven de grond getild worden, om daarvandaan het terrein te bekijken.

Politie en handhaving waren met verschillende voertuigen aanwezig en iedereen die vragen had kon die natuurlijk stellen. En als je geen vragen had om te stellen kon je wel een tattoo van het politielogo krijgen of poseren in echte ME-outfit. De politie gaf meerdere demonstraties over aanhoudingstechnieken, waarbij uitvoerig werd ingegaan op de diversiteit van technieken, o.a. bij het aanhouden van verwarde personen (zie foto).

Een grote aandachtstrekker was de brandweerdrone, die vanaf grote hoogte beelden kan maken van situaties. Deze drone ondersteunt brandweer en politie bij het zoeken naar de bron van een brand, of naar vermiste personen. Met deze drone werden o.a. beelden gemaakt van de demonstratie van politie (zie video).

 

 


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
323VolgersVolg
480VolgersVolg