8.5 C
New York
dinsdag 2 juni 2020

Gemeenteraadsleden Zuidplas zijn nu schoolverlaters

Op dinsdag 16 juli klonk aan het einde van de avond voor de laatste keer de voorzittershamer van de burgemeester in de aula van het Thorbecke College in Nieuwerkerk aan den IJssel. Anderhalf jaar lang vergaderde de gemeenteraad van Zuidplas in deze school die ze nu gaan verlaten. Er is niks vernomen van eventuele zittenblijvers of wie er cum-laude geslaagd is.

In januari 2018 was hier de eerste vergadering omdat werd gestart met het slopen van het oude gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Vooraf zijn er meerdere opties bekeken in de diverse dorpen om te bepalen wat de beste vergaderlocatie was. Het Thorbecke College kwam als beste uit de bus en mocht men daar niet kunnen was er 200 meter verderop het kerkelijk centrum als uitwijklocatie.

Laatste keer stemmen in de aula van het Thorbecke College

In september gaat de nieuwe gemeenteraadszaal in gebruik genomen worden met diverse technische mogelijkheden voor de raadsleden. Voor hen zal het wennen zijn na anderhalf jaar achter houten stoelen en tafels vergaderen. Op dat moment gaat de gemeente zelf ook de videobeelden met geluid van de vergaderingen online uitzenden.

De huiskat die af en toe lekker lui in het midden van de zaal ging liggen van het Thorbecke zal gemist worden. Die kat was zo lui dat de muizen tijdens de vergaderingen gewoon speels tussen de stoelen rondliepen. Die gaan zeker niet gemist worden, net als de vele storingen aan de geluidsinstallatie.

muisje tussen de stoelen van de gemeenteraad

Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg