8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Traumaheli ingezet na ernstig ongeval in Polderbad Nieuwerkerk

In het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel is donderdagmiddag 25 juli een kindje bewusteloos uit het zwemwater gehaald. Door snel handelen van het zwembad personeel lijkt het incident uiteindelijk goed af te lopen. Het ongeval gebeurde rond 14.20 uur.Direct na het aantreffen van het kindje werden de hulpdiensten waaronder de traumahelikopter gewaarschuwd. Vrij snel nadat het bewusteloze kindje uit het water was gehaald huilde het weer. Het slachtoffertje in de peuter-kleuter leeftijd hoefde niet gereanimeerd te worden.
Het buitenbad van het Polderbad is deze warme dagen bijzonder druk. Vanmorgen stond al een lange rij voor het zwembad. Personeel van het zwembad handelde volgens een verslaggever van Gouwe IJssel Nieuws, die ook als bezoeker aanwezig was, bijzonder professioneel en snel. Terwijl een deel van de medewerkers bezig waren met de hulpverlening waaronder het toedienen van extra zuurstof namen anderen het toezicht op het zwemmen over.
De traumahelikopter kon landen op het naastgelegen kunstgrasveld. Toegesnelde politie agenten hielden het publiek op een veilige afstand. Het slachtoffertje is zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

*update* : Het kindje heeft de nacht ter observatie in het ziekenhuis doorgebracht maar het gaat weer goed met het kindje.

Advertentie