8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Brand in schuurtje in Nieuwerkerk snel geblust

Op donderdagmiddag 26 juli was er een brandje in een tuinhuisje van een woning aan de Tiber in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zowel de brandweer van Capelle aan den IJssel als van Nieuwerkerk waren snel ter plaatse om het brandje te doven.

Volgens omwonenden was er sprake van een korte zware rookontwikkeling maar was de brandweer snel ter plaatse. De bewoners waren op niet aanwezig op het moment van de brand en de buurman had alarm geslagen. Er is niemand gewond geraakt en de brand was snel geblust door de brandweer. De nacontrole duurde wat langer.

De exacte oorzaak is niet bekend maar de schade in de schuur was groot maar niet uitgebroken naar buiten. Voor de zekerheid is ook de schuur van de buren nagekeken maar op wat rook en waterschade na was daar geen brand geweest.

In het warme weer heeft de brandweer met ademlucht en een warmtemeter alles goed nagekeken en nageblust. Hierna kon het opruimen beginnen van de schuur. De brandweermannen en vrouwen dronken eerst nog wat om af te koelen om hierna terug naar de kazerne te gaan.

Advertentie