8.5 C
New York
dinsdag 19 maart 2024

Binnen vijf jaar reisassistentie op station Nieuwerkerk voor mensen met reisbeperking

De NS gaat tussen nu en 2025 zorg dragen dat er reisassistentie gaat komen op het treinstation Nieuwerkerk aan den IJssel. Hiermee kunnen mensen met een beperking voortaan vertrekken vanaf het station, wat nu nog niet mogelijk is.

De NS wil op meer stations deze dienst bieden, die nu al op ruim 125 stations in Nederland wordt geboden. NS Reisassistentie ondersteund van de eerste tot en met de laatste trein. Een opgeleide NS-medewerker of taxichauffeur helpt de reiziger namens NS ter plekke op het station en bij de treinreis.

Op dit moment is dit nog niet mogelijk op station Nieuwerkerk aan den IJssel. Opvallend is dat op station met minder reizigers zoals Capelle Schollevaar wel al deze dienst wordt aangeboden.

Het toegankelijker maken van het openbaar vervoer is een gezamenlijke wens van NS en reizigers met een reisbeperking: Gelijkwaardige reismogelijkheden, zelfstandig waar het kan, met hulp waar nodig. NS-treinen hebben extra voorzieningen voor mensen met een beperking, zoals speciale ingangen, rolstoeltoiletten en priority seats. ” is de uitleg van de Nederlandse Spoorwegen

Vitaal onderdeel van deze plannen is het beschikbaar hebben van de liften. Vandaag bleek op Facebook dat de liften buiten werking zijn door een storing. Deze liften zijn kortgeleden nog aangepast. Een andere klacht is dat de liften steeds ook door reizigers als openbaar toilet worden gebruikt. In de toekomst komt er ook een openbaar toilet.

Nieuwerkerk aan den IJssel is het drukst bezochte station op de lijn van stoptreinstations tussen Rotterdam en Gouda. Toch is ProRail van mening dat het station voldoet en de gemeente Zuidplas meer geld moet uitgeven voor een betere kwaliteit van het eigendom van ProRail. Het station heeft een van de laagste waarderingen over stations in Nederland. . Het station werd ooit door oud SP raadslid Stalpers het armoedigste station van Nederland genoemd.

Advertentie