8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Aanrijding met trein op Bredeweg Zevenhuizen/Waddinxveen

Bij een voormalige spoorwegovergang op de Bredeweg werd dinsdag 6 augustus vroeg in de avond een aanrijding gemeld door de machinist van een trein. Hierop zijn ProRail, politie en de medische dienst naar de locatie van het ongeval gestuurd. Ter plaatse bleek het te gaan om een aanrijding met een roofvogel.

Alle overwegen op het traject tussen Gouda en Zoetermeer zijn de afgelopen jaren vervangen door ongelijkvloerse kruisingen, waardoor een aanrijding eigenlijk onmogelijk is. Bij de melding rees het vermoeden dat het om een zelfmoordpoging zou kunnen gaan. ProRail, politie en medewerkers van de ambulance hebben het spoor geïnspecteerd en hebben de aangereden roofvogel aangetroffen.

Het treinverkeer is gedurende het incident geruime tijd stilgezet. Nadat duidelijk was geworden hoe de vork in de steel zat is het treinverkeer na ca. 45 minuten hervat.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg