Kettingbotsing op A20 bij Moordrecht ondanks vakantieperiode

Ondanks de vakantierust op de wegen neemt het aantal aanrijdingen op de A20 tussen Gouda en Rotterdam maar niet af. Hadden we gisteren nog een klapper bij Moordrecht, vanmiddag 8 augustus was het raak net voorbij de Pergola: de bijnaam voor het viaduct van de A20 onder de A12 door. Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen, wel is een ambulance opgeroepen geweest om enkele personen te controleren. Meerdere auto’s liepen forse schade op en zijn afgesleept.

Rond 17:00 uur ging het fout op de linker rijstrook richting Rotterdam: meerdere auto’s remden af voor het verkeer dat voor hen stilstond, maar enkele achteropkomende automobilisten reageerden te laat. Hierdoor kwamen 6 auto’s met elkaar in botsing. Door de botsing ontstond uiteraard een file, waarvan de staart uiteindelijk ver vóór de toerit van Gouda stond. Vanwege de afhandeling is de linker rijstrook geruime tijd afgesloten geweest, zodat slechts de helft van de rijstroken richting Rotterdam beschikbaar was om te passeren. Positief punt was, dat de weg voorbij het ongeval erg rustig was. Menig bestuurder gebruikte die ruimte om de verloren tijd te compenseren: dit heeft gelukkig niet geleid tot meer ongevallen.