Station Nieuwerkerk wordt eind augustus verrijkt met watertappunt


Eind augustus staat de installatie en ingebruikname van een watertapkraan op de agenda bij station Nieuwerkerk aan den IJssel. Zowel Dunea als de NS hebben dat op 7 augustus bevestigd aan Gouwe IJssel Nieuws.

De afgelopen dagen was er op de sociale media een bijzondere discussie of er wel of geen watertappunt zou komen. Hierbij speelde diverse kaartjes die de NS publiceerde een rol waarop Twitteraar Zakaria Ouftir vroeg hoe het nu echt zat. NS-Online kwam hier met de opmerking dat het er wel op leek. De NS liet via de woordvoerder weten dat het niet kon omdat de NS geen gebouwtje had op het station.

Waterleiding bedrijf Dunea kwam op twitter echter met de mededeling dat de installatie eind augustus zou gaan plaatsvinden. Wederom vroeg zowel Zakaria als Gouwe IJsselnieuws hoe het nu echt zat en wie er gelijk had. Hierna heeft de NS en Dunea met elkaar gesproken en tot opluchting van een ieder komt er een eind augustus een watertappunt. Woordvoerder LeBlanc bood excuus aan voor de verwarring.

Dit jaar opent NS in totaal 200 nieuwe watertappunten bij stations, in samenwerking met gemeenten en de kraanwaterbedrijven. 90% van alle treinreizigers heeft uiteindelijk toegang tot gratis drinkwater voor onderweg. NS en haar partners biedt de watertappunten als service aan reizigers en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval. Dunea hoopt er een hoop reizigers een plezier mee te doen. Waar het watertappunt exact komt is niet bekend.

watertappunt op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk

Kortgeleden heeft de gemeente Zuidplas en Dunea al een watertappunt in gebruik genomen op het Raadhuisplein voor het nieuwe gemeentehuis. Bij deze samenwerking betaald de gemeente de aanleg en Dunea het watergebruik en onderhoud.

Liften buiten werking

De liften zullen zeker nog een week buiten werking blijven, dat liet ProRail weten. Op beide perrons zijn de liften al meer dan een week buiten werking en hierop werd op de sociale media al geklaagd. Volgens de beheerder is er lekkage binnen onderdelen en als de vervangende onderdelen binnen zijn worden ze vervangen om de liften weer in gebruikt te kunnen nemen.