Monkey Town niet naar Nieuwerkerk aan den IJssel

De initiatiefnemer van Monkey Town heeft de gemeente laten weten dat de plannen voor het vestigen van een indoor speelplaats voor kinderen niet door gaat. Het speelparadijs was gepland aan de Maalderij in Nieuwerkerk aan den IJssel waar vroeger de Formido bouwmarkt zat.

Met het uitwerken van de aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft men, op advies van hun veiligheidskundige, er toe besloten toch niet de vergunning aan te vragen. Gouwe IJssel Nieuws heeft meerdere keren geprobeerd de initiatiefnemer te pakken te krijgen om ook vanuit zijn kant het verhaal toe te lichten maar dat mocht niet baten.

De gemeente Zuidplas en wethouder Hordijk hadden graag de vestiging zien komen. Toen het bericht bekend werd gemaakt dat Monkey Town er wilde vestigen kwamen er veel positieve berichten op de sociale media die het initiatief toegejuichte. Op dit moment staat het lege pand van de voormalige bouwmarkt weer te huur. Een voorbijganger heeft Gouwe IJssel Nieuws gemeld dat er op dit moment meubels in zijn opgeslagen. Een meubel pop-up store zou mogen openen vanuit het bestemmingsplan.

Lege bouwmarkt aan de Maalderij

Met het niet doorgaan van de Monkey Town zal in Nieuwerkerk de discussie weer losbarsten over de komst van een discounter zoals de Lidl of de Aldi. Volgens het bestemmingsplan mag er perifere detailhandel komen zoals meubelwinkel of bouwmarkt. Een supermarkt valt hier niet onder en aanpassing van het bestemmingsplan zal leiden tot een ingreep van de provincie. Die is van mening dat supermarkten alleen in winkelcentra mogen vestigen en niet langs de rand van een dorp. Hierin heeft de rechter eerder al de Provincie gelijk gegeven.

Er is bij de redactie wel bekend dat er gekeken wordt door Aldi om elders een vestiging te starten. Gouwe IJssel Nieuws heeft inmiddels hierover vragen gesteld en als er meer bekend is zal dit op deze site te lezen zijn.