Hulpdiensten hebben handen vol werk aan compostbrand bij Wagro in Waddinxveen

De hulpdiensten hebben hun handen vol gehad aan een brandende berg compost bij groenrecyclingbedrijf Wagro aan de Tweede Bloksweg in Waddinxveen. Op zaterdagmorgen even na 05:00 uur brak daar brand uit pas na 13:00 uur is de brandweer vertrokken.

Door de de enorme rookontwikkeling, die tot in de verre omgeving was te zien, werd de brand heel snel opgeschaald naar zeer grote brand en diverse korpsen zoals uit Moordrecht, Gouda, Zevenhuizen en Zoetermeer hebben bijstand verleend. Door de rook kregen de inwoners van Waddinxveen het advies ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer Hollands Midden laat weten dat brand wel hinderlijk was maar er geen gevaar was en dat er daarom geen NL-Alert is uitgestuurd. Dit zou volgens de brandweer onnodige onrust kunnen veroorzaken. De hulpdiensten hebben de brandende hoop afval afgedekt met aarde en de Wagro gaat het nu oplossen. Volgens de brandweer is broei de oorzaak geweest van de stank. De Beijerincklaan was tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten.

Loco burgemeester Kirsten Schippers op Twitter
Archief foto Wagro Waddinxveen