8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Inspectie spoor bij Zevenhuizen en Gouda met helikopter

ProRail gaat in augustus het spoor inspecteren met een helikopter. Dat laat de spoorbeheerder op haar website weten. ProRail vliegt om luchtfoto’s en laserscans te maken van het spoor.

Met deze opnamen maakt ProRail opnamen om zo het eigen kaartmateriaal, zoals de basisbeheerkaart, up to date te houden. Op een kaart is het tracé te zien tussen Den Haag Centraal en Woerden station waarop de inspecties uit gevoerd gaan worden.

Volgens ProRail is het niet precies aan te geven wanneer de inspecties worden uitgevoerd: “Op voorhand valt echter niet exact te zeggen waar we op welk moment gaan vliegen. Dat is namelijk afhankelijk van het weer en de toestemming van de luchtverkeersleiding“.

De inspecties kunnen mogelijk enige overlast veroorzaken boven bebouwde gebieden. ProRail legt uit : “Om goed in kaart te kunnen brengen hoe de spoorlijnen liggen, vliegt de helikopter op een hoogte van ongeveer 190 meter. Dat is lager dan normaal voor een helikopter en daarom valt het op

De basisbeheerkaart (BBK) wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals voor informatievoorziening en voor beheer- en ontwerpactiviteiten. De data kan ook gebruikt worden voor 3D-modellen van bijvoorbeeld stations. “We werken er hard aan om alle gegevens vrij ter beschikking te stellen aan de spoorsector. We verwachten dat begin 2020 voor elkaar te hebben” aldus ProRail.

Bron foto,video en kaart : ProRail

Advertentie