8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Hoogheemraadschap : Beperkte mogelijkheden zorgen voor zondagvluchten

Voor de tweede keer werd er in Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel op de sociale media geklaagd over de zondagsvluchten van een laag vliegende helikopter tijdens het mooie weer. Zowel op 17 als op 24 februari vonden er meetvluchten plaats boven Zuidplas en omgeving. Dat mooie weer maakt juist het voor het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard het beste moment om te meten.

Woordvoeder Annefieke Pagnillo legt aan Gouwe IJssel Nieuws uit :”Elke vijf jaar vliegt een helikopter, het liefst een aantal dagen achter elkaar, op een hoogte van 250 meter en met constante snelheid over de dijken. Om de metingen goed te kunnen uitvoeren, zijn weersomstandigheden heel belangrijk. Er moet goed zicht zijn en weinig wind. Daarnaast moet er worden gemeten als de bomen nog niet in het blad staan en het laag water is, zodat er goed zicht is op het grootste deel van de dijk.”

We vinden het vervelend dat er twee keer achter elkaar op een mooie zondag boven dezelfde plekken is gevlogen

Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Waarom er speciaal weer op de zondag gevlogen moest worden komt ook door de weinige mogelijkheden die het Hoogheemraadschap heeft : “Door deze voorwaarden zijn de momenten waarop kan worden gevlogen al beperkt. We hebben ervoor gekozen om niet nog meer beperkingen op te leggen, waardoor het bedrijf dus op alle dagen van de week mocht gaan vliegen” legt Pagnillo verder uit.

Ze heeft begrip dat mensen het storend vinden tijdens de zondagsrust of en dat precies op die dag dezelfde routes zijn gevlogen :” We vinden het vervelend dat er twee keer achter elkaar op een mooie zondag boven dezelfde plekken is gevlogen“. Meer informatie over de metingen staat op de website van het Hoogheemraadschap.

gevlogen route op 18 februari
Advertentie