8.5 C
New York
zaterdag 24 juli 2021

Davina Michelle wint het van de ‘oude garde’ op CuliNesse

Op de openingsavond van het muzikale en culinaire festival CuliNesse op donderdag 29 augustus heeft Davina Michelle van de oude garde zoals Clouseau, K’s Choice en BLØF gewonnen qua populariteit. Het stroomde zo vol bij het podium dat de organisatie het optreden moest onderbreken om mensen op te roepen zich te verplaatsen. Het was bomvol voor het podium en niemand kon meer ergens heen.

Even keek Davina op maar ging verder met haar show alsof het heel normaal was. Vooraan waren er vooral veel jongere kinderen en veel nummers werden dan ook luidkeels meegezonden. De Nieuwerkerkse genoot van het optreden in haar achtertuin en naast ‘Skyward’ en Duurt te lang’ vertelde trots over haar voorprogramma bij Pink.

Davina Michelle

De diverse eetgelegenheden waren druk en met man en macht werd er hard gewerkt om de hongerige magen te stillen. In het kooktheater werd alles aan elkaar gepraat met diverse grappen. Toch zijn de wachttijden om eten te krijgen langer geworden op CuliNesse en het wachten is soms moeilijk door de heerlijke geuren die over het strand waaien.

Hotdog vanaf de Green Egg

Naast het strandpodium waar Davina speelde was er ook een hoofdpodium waar de Zeeuwse band BLØF aftrapte. Zoals altijd is het een mix van luisterliedjes en meezingers en de band speelde een degelijke set die goed werd ontvangen door het publiek. Vorig jaar moest de band nog diep in het podium staan door de regen, nu kon men voluit gaan en deed dan ook.

Paskal Jakobsen van BLØF

Bij de Vlaamse band Clouseau stonden veel vrouwelijke veertigers al klaar voor het optreden van hun jeugdidolen. Het blijft altijd de vraag of de tand des tijds invloed heeft op de muziek maar daar was totaal niets van te merken. De Belgen speelden een strakke set, waarbij Koen Wauters jammer vond dat hij maar een uur had. Het optreden werd beloond met een luidkeels meezingend dolenthousiast publiek. De band speelde niet alleen de bekende nummers zoals ‘Passie’, ‘Daar gaat ze’ en ‘Domino’ maar ook het politiek getinte ‘Tegenpartij’. De vele fans van weleer zullen dan zeker niet teleurgesteld zijn in het goede optreden van het fitte en energieke Clouseau.

Clouseau

De afsluiter was van de Belgische band K’s Choice die begin jaren 90 ontstond met de komst van de Grunge muziek. De programmering van de band is afwijkend als enige Engelstalige op de donderdagavond. De band maakte zelf ook een roerige tijd door met frontman Sam Bertens die een drukke tijd achter de rug heeft na de transformatie van vrouw naar man. Het publiek hield een beetje de adem in, wat heeft het gedaan met de stem? Toen dat nog steeds hetzelfde klonk was men gerust gesteld. De band zette een goede set neer met een mix van onbekende tot aan de hit ‘Not an addict’. Net als bij Clouseau was het optreden te kort om de energie van de band kwijt te raken maar deze Vlaamse avond smaakt naar meer!

K’s Choice

Zie alle foto’s in ons Facebookalbum <- Dit album wordt gedurende het festival aangevuld!

Advertentiehttps://www.stzo.nl/

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
672VolgersVolg