8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Verrassend resultaat alcoholcontroles Waddinxveen en Moerkapelle (video)

Op vrijdag 30 augustus hebben agenten van het politieteam Waddinxveen-Zuidplas alcoholcontroles gehouden. Ze werden daarbij ondersteund door collega’s van het politieteam Verkeer en door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. De resultaten waren boven ieders verwachting.

Op het Noordeinde in Waddinxveen werd een zogenaamde ‘trein’ opgesteld: telkens werden vanuit beide rijrichtingen vijf auto’s achter elkaar gecontroleerd, na vertrek de volgende vijf. Op deze manier zijn gedurende deze controle, die krap 2 uur duurde, meer dan 1400 bestuurders gecontroleerd. Bij 14 bestuurders (1% van alle gecontroleerden) ging de sniffer piepen, wat betekent dat er een spoor van alcohol werd bemerkt. Deze bestuurders moesten de blaasproef nogmaals doen, dit keer op een Dräger, waarmee nauwkeuriger gemeten kan worden. Geen van de bestuurders bleek de wettelijke alcoholgrens overschreden te hebben.

Na de controle in Waddinxveen werd in Moerkapelle langs de Bredeweg gecontroleerd op het parkeerterrein van een orchideeënkwekerij. Automobilisten die de controlelocatie naderden werden de parkeerplaats opgestuurd, waar ze met de sniffers gecontroleerd werden. Bij geen van deze bestuurders werd een te hoog alcoholgehalte aangetroffen.

Tijdens de controle werd ook gelet op aanwijzingen voor het mogelijk gebruik van verdovende middelen. Hiervoor was een speciaal speekselteam samengesteld, dat de hele controle niet in actie hoefde te komen.

Veel van de gecontroleerde bestuurders staan positief tegenover dergelijke controles. Ze nemen het korte tijdverlies op de koop toe.

Van Veilig Verkeer Nederland sloten zowel de afdeling Zuidplas als de afdeling Waddinxveen aan. Beide afdelingen waren zeer goed te spreken over de samenwerking met de politie, maar vooral over de resultaten, die ver boven de – misschien iets te laag ingezette – verwachtingen lagen.

Advertentie