8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Meet and Greet met kunstenaars in Beeldentuin Leefgoed de Olifant

Zondag 8 september is er op Leefgoed de Olifant voor de kunstliefhebbers een interessante Meet and Greet met twee beeldend kunstenaars die exposeren in de Beeldentuin: Esther Hamels en Nora van Krimpen.

Beide vrouwen kunnen boeiend vertellen over hun visie en werk. Het begint 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Uw gastheer is de conservator van de Beeldentuin en ambasadeur van het Leefgoed Bart Belonje. Voor wie de Beeldentuin wil bezoeken: deze is nog tot en met 15 september geopend van woensdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Esther Hamels maakt op ambachtelijke wijze realistische sculpturen en portretten, gebaseerd op de menselijke anatomie. Met oude technieken verwerkt ze moderne materialen tot realistische sculpturen.
Ze heeft een passie voor klassieke boetseer- en beeldhouwtechnieken, die meesters uit het vakgebied van generatie op generatie doorgeven. Esther studeerde af aan de Willem De Kooning Academie in Rotterdam en heeft naast haar opleiding veel ervaring opgedaan bij wetenschappelijk kunstenaar Remie Bakker, die haar heeft ingewijd in de geheimen van het modelleursvak. Life Like Shapes is de naam van haar modelleerbedrijf waarin ze in opdracht werkt. Op aanvraag maakt ze sculpturen en portretten voor verschillende doeleinden, zoals bruiloften, uitvaarten en het vereeuwigen van kinderen. Ook maakt ze beelden als vrije kunstvorm voor (geneeskundige) instanties, bedrijven en particulieren.

Nora van Krimpen neemt het niet nauw met de werkelijkheid. Ze opereert op de grens van waar en niet-waar, wel te verbeelden, te bevatten, dus realistisch als sciencefiction. Met grote precisie maakt ze van dode materialen cellen die samen een organisch geheel moeten vormen: voorwerpen, nieuwe levensvormen. Oneetbare ingrediënten voor iets dat er eetbaar uitziet.

Nora van Krimpen

 

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg