8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Burgemeesters openen vergaderlocaties bij Leefgoed De Olifant

Op 25 november hebben de burgemeesters van Capelle aan den IJssel en Zuidplas de nieuwe vergaderlocaties op Leefgoed De Olifant officieel geopend.

Men had een opening gepland met veel bezoekers en diverse workshops, maar helaas konden deze door Corona niet doorgaan. Het plan was om de opening met Leefgoed TV via YouTube live uit te zenden. De testen van afgelopen dagen gingen prima. Maar op het gewenste moment kon men geen live verbinding met YouTube krijgen. De opening is op video opgenomen en kan op YouTube worden bekeken. De link vindt u onderaan dit bericht.

Naast het restaurant De Dames en het terras, waren er al de multifunctionele ruimtes zoals De Beer, De Hut en de Kas. Nu zijn ook De Weide en De Plaets beschikbaar voor bijeenkomsten, familiefeestjes en vergaderingen. Het geheel vormt een klein congrescentrum op de grens van 2 gemeentes.

Het gebouw met de 2 ruimtes, de Plaets en de Weide, is met zijn vormgeving een voortzetting van de al bestaande bouw. De ruimtes hebben grote ramen met uitzicht over de Hitlandpolder. Met de Hollandsche IJssel aan de andere kant van het Leefgoed is het een ideale locatie voor o.a. vergaderingen. Een wandeling tijdens de lunchpauze kan de eventuele vergaderstress wegnemen….

Veel aandacht is besteed aan interieur en aankleding. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen en hierdoor zelfvoorzienend voor de benodigde energie. Ook een aantal laadpalen voor elektrische auto’s krijgen hun stroom van deze panelen en het restaurant krijgt ook een deel ervan.

Na de nodige toespraken kregen burgemeester Oskam en Weber een schaar aangereikt, waarmee ze het lint gezamenlijk konden doorknippen. Burgemeester Oskam was wat sneller of burgemeester Weber had een botte schaar, maar uiteindelijk ging het lint toch door.

Een toast op de nieuwe locatie kon natuurlijk niet uitblijven.

De video van de opening is te bekijken via YouTube: Opening

Advertentie