8.5 C
New York
zondag 17 januari 2021

Leidse organist Willeke Smits geeft concert in Nieuwerkerk aan den IJssel

Zaterdag 14 september verzorgt de Leidse organist Willeke Smits het orgelconcert in de Oude Kerk van Nieuwerkerk aan den IJssel.

Willeke Smits is organist van de Leidse Hooglandse kerk en daarmee vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeerorgel en het romantische Willisorgel. Willeke studeerde orgel bij Kees van Houten en Reitze Smits, kerkmuziek bij Bernard Winsemius en koordirectie bij Krijn Koetsveld aan het Utrechts Conservatorium.

Daarna deed ze vervolgstudies in koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge. In 2017 was Willeke finalist van de ‘International Sweelinck Competition’ in Amsterdam en Haarlem. Voor de stichting Kerkzang.nl organiseert zij de jaarlijkse Kerkmuziekdagen voor de Jeugd (KMDJ), waar kinderen en tieners in een muziekkamp kennis maken met vocale kerkmuziek van alle eeuwen.

Willeke heeft een aantal prachtige CD’s uitgebracht, waaronder een dubbel cd met werken van Johann Gottfried Walther, ondergewaardeerd tijdgenoot van Johan Sebastiaan Bach, die met een 10+ werd geprezen in het blad De Orgelvriend.

Het orgel in de oude kerk van Nieuwerkerk is het Van Assendelft orgel stammend uit 1778. Het concert vindt plaats in de Oude Kerk, Kerkgang 3, 2912 Cl te Nieuwerkerk aan den IJssel. Aanvang is 20:00 uur en de toegang bedraagt €7,50, voor kinderen en CJP bedraagt de toegang €5. Van harte welkom!

Het volgende orgelconcert van de Stichting Orgelcultuur Zuidplas staat gepland op zaterdag 26 oktober met een concert van Minne Veldman in de Dorpskerk te Zevenhuizen.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg