BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Beoogd burgemeester Weber trekt in ambstwoning na verbouwing

De nieuwe beoogde burgemeester Han Weber zal de ambtwoning aan de Rijskade in Nieuwerkerk aan den IJssel gaan betrekken. Wel moet het gebouw eerst opgeknapt worden alvorens hij Den Haag verlaat. De gemeenteraad is gevraagd in te stemmen met een ontheffing van de verplichte woonplaats voor de duur van 1 jaar.

Volgens het raadsvoorstel hoort Weber tijdens zijn installatie op 30 september 2019 in de gemeente te wonen. Dat komt voor hem nog net te vroeg. De ambtswoning moet worden opgeknapt en Weber moet andere verbintenissen met zijn huidige woonplaats Den Haag beëindigen. Zijn huidige woning in Den Haag moet ook worden verkocht.

Uiterlijk 30 september 2020 moet Han Weber in Zuidplas wonen. Hij heeft eerder al aangegeven wel zo snel mogelijk te verhuizen naar Zuidplas. Een burgemeester is volgens de gemeentewet verplicht te gaan wonen in de gemeente waar hij actief is. Alleen voor waarnemend burgemeesters is dit niet het geval, waarnemend burgemeester Stoop woont in Hendrik0

De ambtswoning aan de Rijskade in Nieuwerkerk aan den IJssel is eind 2010 gebouwd en aangekocht door de gemeente Zuidplas voor een bedrag van € 625.000 vrij op naam. Toenmalig burgemeester Kats heeft het toen gebruik gemaakt van de wet om deze woning te krijgen, gemeenten moeten bij een verzoek een ambtswoning ter beschikking stellen.

De woning wordt nu voor een onbekend bedrag opgeknapt voor de nieuwe huurder. Beoogd burgemeester Weber gaat er niet gratis wonen, hij moet 18% van zijn salaris als huur afdragen wat neer komt op circa 1600€ huur per maand voor de woning.

Foto’s van de ambtswoning ; Thom Demmenie

Volg het laatste nieuws

2,293FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg