1 C
New York
zondag 26 januari 2020

Trapveldje voor jeugd in Koningskwartier nu helft van wijk gereed is

Op woensdag 11 september heeft Wethouder Hordijk met een aantal in het Koningskwartier wonende kinderen de start gemaakt voor een voorlopig trapveldje. Dit deed de wethouder op een feestje voor de hele wijk nu de oplevering halverwege is.

In oktober 2014 heeft Jan Hordijk de bouw gestart van de uitbreiding van Zevenhuizen-Zuid, wat later het Koningskwartier is gaan heten. In zijn toespraak noemde hij het een van de grootste wijken van Zuidplas in aanbouw en inmiddels zijn de eerste vier fasen gereed of bijna gereed. De vijfde fase is in de verkoop gegaan en nog steeds gaat volgens hem de verkoop hard.

In zijn toespraak dankte hij ook de partners GOM Zuidplaspolder, Synchroon en Thunnissen voor het realiseren van zowel koopwoningen als ook betaalbare huur- en koopwoningen. Hij riep de bewoners wel op om vooral te blijven kopen bij de lokale ondernemers. Tot 2024 worden er in totaal 1.200 woningen opgeleverd in het Koningskwartier. Fase 5 is in de verkoop gegaan en bevat 34 koopwoningen in het duurdere segment.

Alle inwoners hadden voor dit feestje een uitnodiging gekregen en ondanks de regen kwamen veel bewoners even langs in de tent. Daar stonden diverse foodtrucks klaar zoals bijzonder schaafijs. friet van Bram Ladage, een verse burger in een gezond broodje en uiteraard de poffertjes van Rob van Lopik. In de tent was er een barista voor koffie of wie iets anders wilde drinken, een bar ingericht.

Hordijk hoopt dat er snel ook een trapveldje komt en daarom is hij met een aantal kinderen aan de slag gegaan om een tijdelijk trapveldje te maken door grasrollen met hun uit te rollen. Hierna ging hij, met kaplaarzen onder zijn nette pak, voetballen. Hoe gaaf zou het zijn om een panna bij de wethouder te maken zullen enkele gedacht hebben maar ze wisten niet dat Hordijk heel wat jaren als keeper gespeeld heeft en niemand kreeg dat voor elkaar.

Volg het laatste nieuws

2,111FansLike
251VolgersVolg
403VolgersVolg