8.5 C
New York
dinsdag 2 juni 2020

Tijdrovende berging asfaltwagen Spoorweglaan

Het bergen van de de gekantelde asfaltwagen aan de Spoorweglaan in Moordrecht heeft aardig wat tijd en moeite gekost. De vrachtwagen was geladen met asfalt en was op vrijdagmorgen 20 september in de berm terecht gekomen en gekanteld in een sloot. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt.

Eerst moest de omgeving van de vrachtwagen stabiel gemaakt worden voor de hulpvoertuigen door middel van stalen rijplaten en andere verstevigingen. Vanuit het weiland aan de andere kant van de sloot heeft een graafmachine de lading van de vrachtwagen overgeschept in een andere vrachtwagen. Eerder al waren er schermen in de sloot geplaatst om te voorkomen dat vervuilende stoffen in het water konden wegstromen.

Toen na een tijd de vrachtwagen leeg was, kon de daadwerkelijke berging van het voertuig starten. Hierbij moest noodverlichting worden ingeschakeld omdat de zon inmiddels onder aan het gaan was. Met behulp van een bergingsvoertuig én de graafmachine stond de vrachtwagen uiteindelijk weer op zijn wielen en kon worden afgesleept.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg