-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Stichting Turf viert 10-jarig jubileum met ‘Tim van de Tettertoren’

Wat in 2009 als éénmalig project startte is uitgegroeid tot een gevestigde naam in de gemeente Zuidplas en daarbuiten: De Stichting Turf speelt dit voorjaar haar negende productie.

Het afgelopen decennium brengt Turf producties door en voor alle leeftijden op de planken. De samenstelling van de cast wisselt, maar er zijn ook vaste gezichten die ieder jaar weer meedoen. Inmiddels zijn er aan de spelers die wekelijks repeteren jongeren toegevoegd die in de eerste producties als kleine kinderen figureerden.

Turf heeft na de zomerstop haar wekelijkse repetities weer opgepakt en werkt aan ‘Tim van de Tettertoren’. Een voorstelling geïnspireerd op een beroemd verhaal van een jongetje in een rood kraanwagentje.

Vaste regisseur Esther Erdtsieck-Blaaser heeft dit verhaal volgens Turf-traditie bewerkt tot een nieuwe eigentijdse voorstelling met veel liedjes. Dorpshuis Swanla is ook dit jaar weer het huistheater. Op de website van het theater zijn kaarten voor de voorstellingen te bestellen. De voorstellingen zijn op vrijdag en zaterdagavond 13 en 14 maart en op zondagmiddag 15 maart.

Advertentie