8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Maandagavond beëdiging Han Weber als burgemeester van Zuidplas

Op maandagavond 30 september om 19:30 uur vindt in het gemeentehuis van Zuidplas de beëdiging Han Weber officiëel plaats in een buitengewone vergadering van de gemeenteraad.

Na de beëdiging is de nieuwe burgemeester direct in functie en zal Servaas Stoop zijn waarneming stoppen. De buitengewone raadsvergadering zal worden voorgezeten door de nestor van de gemeenteraad Aart Slobbe.

Als starthandeling van de vergadering wordt het koninklijk besluit betreffende de benoeming van de heer  Weber voorgelezen. Hierna zal de commissaris van de koning, Jaap Smit, de eed of de belofte afnemen en hierna een toespraak houden.

Na de toespraak van Smit is er een mogelijkheid voor anderen om de nieuwe burgemeester toe te spreken. Tijdens dit agendapunt zal ook de ambtsketen worden omgehangen en de voorzittershamer worden overgedragen. Weber sluit de vergadering af met een toespraak.

De vergadering is openbaar en iedereen mag deze betreden. Gouwe IJssel Nieuws kwam in de bekendmakingen een verkeersbesluit tegen dat de gemeente het Raadhuisplein voor parkeren van genodigden is gereserveerd van 16:00 tot 24:00 uur. De beëdiging is ook via de website van Zuidplas te volgen.

Advertentie