8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Stichting KOHS uit Zevenhuizen verbindt topsport en bedrijfsleven

Donderdag 26 september organiseerde stichting KOHS in Dorpshuis Swanla het derde KOHS netwerkevent. Een bijzonder evenement waarin Nederlandse topsporters en het bedrijfsleven samenkomen. Talentvolle Nederlandse topsporters zijn vaak aangewezen op ouders of weldoeners om de eindjes aan elkaar te knopen en zo topsport mogelijk te maken.

Stichting KOHS uit Zevenhuizen is landelijk actief om bedrijven te inspireren om deze topsporters financieel of materieel te ondersteunen. En met succes, want in  drie jaar heeft KOHS maar liefst 14 topsporters geholpen om naar de top te komen en/of aan de top te blijven.

Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage

De avond werd geopend door tweevoudig Olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage. Iedereen in de zaal was muisstil toen hij de aanwezigen meenam in een vlammend en inspirerend verhaal over de wereld van topsport. Niet alleen de euforie van gouden medailles, maar ook het feit dat discipline en passie onlosmakelijk verbonden zijn. Jochem liet de ondernemers op ludieke wijze zijn beroemde gouden race op de 1500 meter nog eens herbeleven. Dit deed bij velen de bovenbenen flink gloeien. Zijn betoog over de noodzaak om sport en bedrijfsleven met elkaar te verbinden sluit naadloos aan op de doelstelling van KOHS.

Drie nieuwe aanvragen gerealiseerd

KOHS krijgt inmiddels veel aanvragen van topsporters uit heel Nederland en werkt hierin onder andere samen met de door Uytdehaage opgerichte Stichting Sporttop. Eerder zijn topsporters ondersteund met bijvoorbeeld een lease auto, een handboog en een vergoeding voor een voedingsdeskundige. Gisteren zagen drie nieuwe toptalenten hun aanvragen gerealiseerd worden. Niels Broekhuizen, viermaal Nederlands zeilkampioen in de Laser en top 20 van de wereld, Imke van der Aar, Nederlands kampioen Badminton en Scipio Houtman, zeiler in de olympische 49er klasse kregen respectievelijk een bespanmachine en speciale fitnessapparatuur

Alle aanwezigen werden naast deze kennismaking met de topsporters ook culinair in de watten gelegd door het personeel van Swanla. KOHS kan weer terugkijken op een mooi event en hoopt in de toekomst nog veel meer sporters te helpen. Wilt u hierover meer informatie of bijdragen?? Kijk op www.kohs.nl

Advertentie