8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Bewoners mogen politie aansturen (video)

Inwoners van Zuidplas en Waddinxveen konden de afgelopen weken bij de politie aangeven aan welke onderwerpen de politie tijdens een bijzondere dienst specifiek aandacht moet geven. Tijdens de Rent-a-cop (huur een agent)-dienst op zaterdag 5 oktober van 14:00 tot 23:00 uur staat in elk dorp eenheid paraat, die zich tijdens die dienst specifiek richt op de door inwoners aangegeven aandachtspunten.

De politie surveilleert op – vaak dagelijkse – ergernissen, die door bewoners via Facebook zijn doorgegeven. Denk bij dergelijke ergernissen aan te hard rijden, parkeerproblematiek, overlast van straatafval, jeugdoverlast of andere zaken waarvan men vindt dat er actie op ondernomen moet worden.

Hoewel de politie dagelijks aandacht heeft voor diverse onderwerpen, biedt zij de inwoners de mogelijkheid specifieke situaties door te geven. Op deze manier leren de agenten ook nieuwe aandachtslocaties kennen.

“Rent a Cop is een initiatief dat al vaker bij de politie gebruikt wordt. Met het project komt de politie graag in contact met burgers om wijkproblematiek in kaart te brengen. Op die manier kunnen agenten ingezet worden op de plekken waar dat (in de ogen van burgers) écht nodig is.” (politie.nl)

Gouwe IJssel Nieuws vroeg ook eens rond:

 

Advertentie