BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
maandag 10 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Boeven vangen en voorlichting in de week van de veiligheid

Maandagavond 7 oktober begon het programma van de week van de veiligheid met een bereikbaarheidsronde door de brandweer. De Nieuwerkerkse spuitgasten controleren of ze elke wijk zonder belemmeringen kunnen binnenrijden. Als dat niet het geval is, zullen de eigenaren van de voertuigen die in de weg staan gewezen worden op de gevaren die hun parkeergedrag kan veroorzaken.

Dinsdag 8 oktober vindt op meerdere momenten een preventieactie plaats over fietsendiefstal. Dat gebeurt in Moordrecht bij De Smidse en in Nieuwerkerk bij het treinstation. VVN Zuidplas organiseert een alcoholsimulatie. Geïnteresseerden kunnen in het centrum van winkelcentrum De Reigerhof in Nieuwerkerk in een simulator plaatsnemen, waarna ze kunnen zien hoe erg hun waarnemingsvermogen en reactietijd afnemen na het (virtueel) nuttigen van alcohol. Dit kan tussen 10:30 uur en 17:00 uur.

Op woensdag 9 oktober vindt in Moerkapelle en Zevenhuizen op meerdere momenten een ‘botjesactie’ plaats. Bij deze actie worden hondeneigenaren aangesproken en wordt hen gevraagd extra alert te zijn op verdachte situaties in de aanstaande donkere dagen. De honden zullen gepaaid worden met een lekkernij.
In de avond zal de Moordrechtse brandweer de bereikbaarheid in alle wijken controleren.

Donderdag 10 oktober is gereserveerd om passanten te laten zien hoe ze kunnen voorkomen dat hun fiets gestolen worden. Dit gebeurt in Moerkapelle en Zevenhuizen.
Om 18:15 uur vindt in Zevenhuizen het boeiende spel ‘Boef in de wijk’ plaats. De organisatie simuleert een voorval, waarbij een dader van een delict opgespoord moet worden: hiervoor roept de organisatie de deelnemers op via Twitter. Zodra meer informatie bekend wordt over de verdachte (locatie, signalement) wordt dit met de deelnemers via Twitter gedeeld. Zaak is om op basis van deze – vaak summiere – gegevens de ‘boef in de wijk’ op te sporen. Er vinden meerdere scenario’s plaats. De organisatie heeft, net als andere jaren, diverse prijzen beschikbaar voor de deelnemers die het snelst de verdachte opsporen. Aanmelden voor deelname is niet nodig, zich op de vermelde tijdstippen melden bij de actietent op het Jumboplein is voldoende. Zie voor meer informatie de website van Zuidplasveilig.

Vrijdag 11 oktober wordt de actieweek afgesloten met een botjesactie (zie hierboven) in Moordrecht en Nieuwerkerk.

Zie ook onze video over het spel Boef in de Wijk van 2018.

 

Volg het laatste nieuws

2,287FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg