-1.6 C
New York
vrijdag 28 februari 2020

Nieuwerkerker Rob van Lopik zamelt weer boodschappen in voor kerst

Nieuwerkerker Rob van Lopik zamelt voor het achtste jaar op rij weer boodschappen in om kerstpakketten te maken voor mensen die het niet breed hebben. Afgelopen jaar heeft Rob ruim 90 mensen blij gemaakt.

Zelf heeft hij een kille kerst ooit meegemaakt vertelde hij tijdens een eerder interview aan Gouwe IJssel Nieuws : “Ik heb, toen ik 18 was, een kerst gehad dat ik alleen een zakje peen had te eten. Dan weet je wat armoede en honger is en daarom ik wil daarom mijn medemens graag helpen. Ik draag de tassen over aan de voedselbank en ook mensen die net te veel hebben voor de voedselbank maar te weinig voor een goede maaltijd mogen zich bij mij melden”.

Van Lopik zoekt voedingsmiddelen die buiten de koelkast lang(ere) tijd bewaard kan worden zoals koffie, thee, koekjes, saus, blikjes etc. maar ook “luxe” artikelen zoals zeep, wasmiddel, tandpasta. Wel vraagt hij de mensen om goed op de houdbaarheidsdatum te letten.

De spullen kunnen worden ingeleverd op het Zeepkruid 17 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij supermarkt MCD in het oude dorp staat een doos waar de mensen de boodschappen in zetten. Wie Rob wilt helpen of wil aanmelden voor een tas kan contact met hem opnemen via emailadres robo-s@hotmail.com of via een PB op zijn facebook 

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
272VolgersVolg
420VolgersVolg