BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
maandag 10 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Zevenhuizense Lotte Roos schittert in ‘De Bokkenrijders’ van Jongerentheater Quint

Op zaterdag 12 oktober bestormen ‘De Bokkenrijders’ het Swanla theater, te Zevenhuizen. De theatervoorstelling wordt gedanst, gezongen en gespeeld door 40 jongeren uit de regio, tezamen met gastacteur Eric van Vuurden. Eén van deze jongeren is Charlotte Roos (21 jaar) uit Zevenhuizen.

‘De Bokkenrijders’ is een echte ensemble voorstelling. Dit houdt in dat een grote groep spelers zingt en danst in diverse nummers en daarnaast verscheidene rollen voor hun rekening nemen. Charlotte Roos is één van die ensemble spelers: “Het spelen in het ensemble is heel leuk omdat je veel verschillende rollen mag spelen, bijvoorbeeld: bokkenrijder, visser en steenbakker. Bij iedere rol hoort een ander achtergrondverhaal waardoor je je telkens moet inleven in een ander personage. Dit moet niet alleen tijdens het toneelspelen, maar ook bij het zingen en dansen. Hierdoor kan je heel veel verschillende kwaliteiten van jezelf laten zien.” 

Het ensemble van Jongerentheater Quint bestaat naast de jongeren uit acht jonge spelers tussen de 9 en 11 jaar. De oudere spelers nemen de verantwoordelijkheid van de jonge spelers op zich. Dankzij deze verbinding kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met theater en leren zij van de oudere spelers. “Het spelen met jongere kinderen is soms een uitdaging, omdat kinderen snel hun focus kunnen verliezen. Aan het begin van het proces zorgen we er altijd voor dat de jonge spelers een ‘buddy’ hebben in de oudere groep, waar ze vragen aan kunnen stellen en die ze extra hulp biedt. Ik ben zelf al drie jaar ‘buddy’ voor de jonge spelers. Het is leuk om de jonge spelers te begeleiden bij hun eerste stappen in de theaterwereld en ze te zien groeien.”, aldus Charlotte. 

Naast het spelen in voorstellingen biedt Jongerentheater Quint ook een leerschool buiten de voorstellingen voor enkele spelers. Zo verricht Charlotte productie taken bij het theatergezelschap. Dit houdt in dat zij verantwoordelijk is voor het verloop van alle zaken achter de schermen. Hieronder valt bijvoorbeeld het contact met de verschillende theaters, spelers, vrijwilligers en het bestuur. Over haar rol als productieleider zegt Charlotte: “Als er tijdens een repetitie of in het theater iets geregeld moet worden ben ik de persoon die dat vervolgens uitvoert. Daarnaast ben ik ook vaak het aanspreekpunt voor zowel de spelers als hun ouders als het gaat over productionele zaken. Ik vind het heel leuk om met deze zaken bezig te zijn en me hierin te ontwikkelen. De kwaliteiten die ik door het productiewerk bij Quint ontwikkel, kan ik ook gebruiken in mijn studie en werk.”

‘De Bokkenrijders’ is een spannend en humoristisch verhaal over onderdrukking, armoede en opstand. In deze voorstelling staan mensen in nood centraal, die een uitweg zoeken en sociaal onrecht proberen te bestrijden.

Binnenkort ook te zien in Zevenhuizen en Rotterdam! De voorstelling is vrij te bezoeken op zaterdag 12 oktober 19:30 in Theater Swanla, Zevenhuizen (reserveren via www.jongerentheaterquint.nl)

De laatste voorstelling is te zien in het Hofpleintheater (Benthemplein) in Rotterdam op zondag 10 november om 15:00. Kaarten zijn te reserveren op www.hofpleintheater.nl

Het doel van Jongerentheater Quint is ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.

Volg het laatste nieuws

2,287FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg