8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Gemeentebestuur Zuidplas hangt nu zelf de regenboog vlag op

Het gemeentebestuur van Zuidplas hangt voortaan zelf de regenboogvlag op tijdens coming-out day. Burgemeester Han Weber deed dit voor het eerst op 11 oktober op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis.

In 2013 werd een toenmalige motie van Jan Ambachtsheer(VVD) en André Muller (SP) door de gemeenteraad afgewezen maar mochten raadsleden zelf kiezen om de vlag om te hangen. Ambachtsheer heeft alle jaren de kar getrokken en op elke coming out day hing hij de vlag met andere raadsleden en wethouders op.

Op Coming Out day wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Vaak durven mensen vanwege bijvoorbeeld een geloofsachtergrond niet uit te komen en daarom krijgen ze steun op deze dag.

Een dag om te weten dat we allemaal vrijheid hebben wat heel belangrijk is en dat we respect hebben voor elkaars levensfilosofiën, levenshouding, geloofsovertuigingen en sexuele geaardheid hebben

Burgemeester Han Weber

Burgemeester Weber hees de vlag samen met wethouders de Haas en Verbeek. Gelukkig voor de collegeleden was er ook iemand van de facilitaire dienst aanwezig voor uitleg. Bij de korte ceremonie waren diverse raadsleden en steunfractieleden van VVD, waaronder uiteraard Ambachtsheer, PvdA/GroenLinks, SP en D66 aanwezig. Vanuit de gemeente sloten diverse ambtenaren aan waaronder de gemeentesecretaris.

Ambachtsheer heeft nog genoeg ideeën voor de toekomst “Het is mooi maar er moet nog veel meer gebeuren”! Burgemeester Weber benadrukte het belang van de dag : “Een dag om te weten dat we allemaal vrijheid hebben wat heel belangrijk is en dat we respect hebben voor elkaars levensfilosofiën, levenshouding, geloofsovertuigingen en sexuele geaardheid hebben. Het is belangrijk dat we daar bij stil staan als gemeente” vertelde de burgemeester.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg