8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Kinderen vangen alle boeven in Zevenhuizen

Tijdens het evenement “Boef in de Wijk” in Zevenhuizen zijn alle boeven gevangen door de deelnemende kinderen. Het evenement wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de Buurtpreventie in samenwerking met de gemeente Zuidplas en de Politie Waddinxveen-Zuidplas.

Nog voordat er één boef was gesignaleerd stonden de kinderen al te springen om de boeven te vangen. Een van de deelnemers had zelfs zijn eigen handboeien meegenomen. Wijkagent Ton sprak iedereen van te voren de deelnemers toe “Wie denkt dat elke boef in een zwart-wit gestreept pakt loopt heeft het mis!”.

Via Twitter worden de aanwijzingen gegeven en al snel is de eerste boef gesignaleerd. Een jonge man in zwarte kleding heeft iets gestolen bij de Jumbo loopt rond in het dorp. Veel kinderen rennen de andere kant op maar drie gaan de Korenstraat in en treffen de boef aan. Ze vangen de boef die snel ook door de politie wordt opgehaald.

Sorry I’m a painter

Geschrokken buitenlandse man bij vraag of hij de boef is

Snel volgt het volgende signaal, een jongen en meisje worden verdacht van illegale graffiti en lopen bij de Schielandsingel. Van links en rechts schieten de jongens en meisjes die kant op en diverse mensen worden aangesproken. Een buitenlandse man die net in de auto stapt schrikt zich rot als alle kinderen vragen of hij een boef is. “Sorry I’m a painter” is zijn antwoord. De man kijkt nog vol verbazing rond maar de kinderen schieten naar de Hennipgaarde.

Dan komt het bericht dat het stel loopt bij de Fazant. Een stel dat een hond is aan het uitlaten worden ook verdacht maar zien de humor er van in. Bij het trapveldje op de Fazant staan ze en worden door de kinderen in de kraag gevat. De bikers van Handhaving komen snel ter plaatse en slaan de boefjes in de boeien.

Dan blijkt de bloemenbuurt last te hebben van een tasjesdief. Nog voordat de verdachten van de Fazant zijn afgevoerd schieten de boevenjagers die kant op.

In de Asterstraat wordt hij gegrepen en omdat hij niet mee wil werken werken de politie en de handhavers de boef naar de grond. Nadat hij geboeid is voeren ze ook deze boef af.

Ondertussen is er ingebroken in de buurt van de scholen en de inbreker loopt nog rond met zijn breekijzer. Volgens getuigen loopt hij bij de Lente maar als de kinderen, die nog steeds vol energie zijn, daar rond lopen komt de melding dat hij bij de Korenstraat gezien is. Daar werd de inbreker gevangen en overgedragen aan de politie.

Maar voor de agenten was het erg druk en opeens weet de boef te ontsnappen. Ver komt hij niet want de meute kinderen rennen gelijk achter hem aan en pakken hem opnieuw. Nu letten de kinderen wel op en hij wordt veilig afgevoerd naar het bureau.

Terug bij de Jumbo staat de buurtpreventiehond Buddy al te wachten. Raymond IJsselstein van de gemeente Zuidplas geeft alle winnaars, de vangers van de boeven een kado in de vorm van taart en ze mogen een dagje mee met de handhavers. De bikers letten niet op en Buddy gaat er met een fiets vandoor. Gelukkig brengt hij de fiets terug naar de bikers en samen gaan ze op de foto.

De buurtpreventie kan terugkijken op een mooi evenement met fanatieke kinderen. Toch is de handboeidrager een beetje teleurgesteld dat hij zijn handboeien niet mocht gebruiken. De boefjes zijn bij de prijsuitreiking, het zijn geen echte boeven maar leerlingen van Albeda facilitair & veiligheidscollege opleiding HTV en deden dit als stage.

Meer informatie over de buurtpreventie is terug te vinden op de website : https://www.zuidplasveilig.nl/zevenhuizen/ Foto’s zijn terug te vinden op ons fotoalbum

Advertentie