8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

SP hekelt de plezierjacht op vogels in Zuidplas (VIDEO)


De SP in Zuidplas hekelt de ganzenjacht op dit moment in de gemeente Zuidplas. De partij gelooft niet dat de methode van jagen, het afschot, de oplossing is voor de overpopulatie. Een deel van de jacht vindt plaats op het gebied van het recreatieschap Hitland.


In de antwoorden op schriftelijke vragen stelt de gemeente Zuidplas dat afschot de enige effectieve methode is. Serena Rodenburg deelt die mening niet “er zijn heel veel methoden zoals bijvoorbeeld eieren in olie dopen en ik geloof niet dat uitgebreid getest is. We hebben een dierenwelzijnnota en daar moet de gemeente zich aan houden”.

Raadslid Jan Baas stoort zich aan hoe men de handhaving op Hitland afwimpelt :”als het gaat om dierenwelzijn telt het niet meer als het plaats vindt op recreatieschap Hitland. Ik vind dit dat dierenwelzijn overal moet tellen binnen de gemeentegrens van Zuidplas!

Rodenburg vult Baas aan :”ik krijg het idee dat er plezierjacht plaats vindt en ik twijfel of er ook alleen ganzen worden geschoten. Meerdere zaterdagen achter elkaar heeft Jan de jagers gezien op de weilanden bij Hitland. Daarom hebben we deze antwoorden op de agenda laten zetten van de volgende gemeenteraad

In de onderstaande video leggen Rodenburg en Baas de vragen uit, jachtfoto’s gemaakt door Jan Baas

Advertentie