8.5 C
New York
zondag 17 januari 2021

Eerste winst van RECO ZVH heren maar geven wel punt weg

 woensdag 16 oktober gingen de RECO ZVH heren met de bus, gesponsord door Schep Verpakkingen, naar Barneveld om het op te nemen tegen Advisie SSS. In een grillig verlopen wedstrijd wisten de Zevenhuizense heren, door hun goede inzet deze wedstrijd, via de setstanden 21-25, 25-12, 25-27, 26-24 en 12-15 met 3-2 te winnen, Hierdoor namen de heren geen drie maar twee punten mee naar huis

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde de volgende basis op in het veld: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Jan-Jaap van Schuylenburg en libero Mika Prins. In de eerste set wist RECO ZVH de thuisploeg goed onder druk te zetten met hun service en zorgde ervoor dat zij voorkwamen. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en RECO kon met 21-25 deze set binnen halen. In de tweede set waren de rollen kompleet omgedraaid/. Onder luide aanmoedigingen van het thuis publiek wist SSS met hun service de Zevenhuizenaren onder druk te zetten en kon vrolijk scoren. Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde ent time-outs en veel wissels, het had allemaal geen effect een SSS nam deze set met 25-12 in hun bezit.

In de derde set kreeg RECO ZVH veel kansen om een ruime voorsprong te nemen, maar het lukte niet. Er werd veel kansen verprutst waardoor de strijd gelijk opging. Halverwege zette coach Kristian van der Wel, Ludrich Inocente in voor Jan Jaap van Schuylenburg. Dit had effect in de aanval en blokkering. Toch bleef SSS gesteund door het publiek goed bij, na de bekende dubbele wissel bij RECO wisten de Zevenhuizense heren op het eind het tij in hun voordeel keren en de set met 25-27 winnend afsluiten. In de vierde set leek RECO ZVH af te stevenen naar een 1-3 overwinning. Bij 20-24 op matchpunt kwam aanvoerder van SSS aan de opslag en wist met een sterke en gevarieerde service de verdediging van Zevenhuizen in de problemen te brengen waardoor er geen goede aanval meer kwam en SSS met 26-24 zorgde dat er een vijfde set de beslissing moest brengen. In de vijfde set ging het gelijk op bij8-8 kwamen Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg in het veld voor Gianno Beij en Timothy Scheffers om meer blokkracht aan het net te krijgen, Dit kreeg na 12-12 meer effect en door een sterke service wist RECO ZVH de vijfde set met 12-15 binnen te halen. Met deze winst namen de Zevenhuizense heren slechts twee punten mee naar huis.

Voor zaterdag 19 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 19.30 uur neemt RECO ZVH het op tegen het Talentteam Papendal, waarbij er alles aangedaan is om de wedstrijd normaal doorgang te laten gaan.

De gemeente liet weten in een persbericht dat het vochtprobleem dat zich afgelopen zaterdag tijdens de volleybalwedstrijd voordeed in de sporthal van Dorpshuis Swanla is meteen door de gemeente aangepakt. Daardoor kan de thuiswedstrijd ZVH-1 op zaterdag 19 oktober aanstaande gewoon doorgaan. Als eigenaar van de sporthal heeft de gemeente in goed overleg met ZVH en Dorpshuis Swanla gezocht naar een oplossing. De verwarming in de sporthal is per direct tijdelijk op een hogere temperatuur ingesteld en er zijn 4 condensatiedroger units geplaatst.. “ZVH zit weer in de eredivisie en daar zijn we met alle supporters van de club trots op dat willen we natuurlijk als gemeente waar mogelijk faciliteren. Ik hoop daar zaterdagavond als wethouder sport ook zelf getuige van te zijn”, aldus wethouder Jan Verbeek.

Foto’s Carla Perdijk


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg