8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Ongeval met twee vrachtwagens op A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel

Maandagavond 21 oktober heeft een ongeval met twee vrachtwagens plaatsgevonden op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Vanwege het ongeval is de A20 richting Rotterdam geheel afgesloten.

Om 19:13 uur werden verschillende hulpdiensten opgeroepen voor het ongeval op de snelweg. Eén vrachtwagen stond stil op de vluchtstrook. Een tweede vrachtwagen is schuin achterop de stilstaande witte vrachtwagen geklapt en daarna doorgeschoten. Hierdoor is er flinke schade aan beide voertuigen.

De bestuurder van de achterop rijdende vrachtwaren kon het voertuig ondanks de enorme klap zelfstandig verlaten. Wel is de chauffeur door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De chauffeur van de stilstaande vrachtwagen is ongedeerd.

Volgens een aanwezige zou de tweede vrachtwagen zonder verlichting op de snelweg hebben gereden voor het voertuig achterop de stilstaande vrachtwagen zou zijn geklapt. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse geweest om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Door het ongeval lag er een behoorlijke hoeveelheid diesel op het wegdek van de A20. Hierdoor was de snelweg ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel richting Rotterdam tot dinsdagochtend 6 uur afgesloten.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg