8.5 C
New York
dinsdag 14 juli 2020

Ree gespot in de Eendragtspolder

Fotograaf Piet Koole keek op woensdag 30 oktober vreemd op toen hij in de Eendragtspolder een ree zag lopen op de velden in Zevenhuizen. “Ik heb het zelf nog nooit gezien en ik zit toch veel hier om te fotograferen” laat Koole aan Gouwe IJssel Nieuws weten.

Vogel- en paddenstoelenfreak Rob Belterman loopt ook veel in de omgeving rond maar heeft nog nooit een ree gezien, toch was het nieuws niet helemaal een verrassing omdat hij vertelde dat iemand anders het wel een keer gezien heeft.

Ree op de akkers van de Eendragtspolder, foto Piet Koole

Waarom en hoe de ree in het poldergebied is gekomen is niet duidelijk maar het geeft aan dat de biodiversiteit van de waterberging uniek is. Het is dan ook geen 1 april want dan kan er wel eens een flamingo te voor schijn komen.

Reeën komen meestal voor in bosrijk gebied zoals de Utrechtse Heuvelrug of de Veluwe. Eendragtspolder is vooral een vlak gebied en daarom zijn dit soort dieren hier bijzonder te noemen.

Dank aan Piet Koole voor het sturen van de foto’s en als u een bijzondere foto heeft mag deze altijd gestuurd worden aan info@gouweijsselnieuws.nl

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
503VolgersVolg