8.5 C
New York
woensdag 3 juni 2020

TVI met O, die Zee vermaakt Swanla met maatschappij kritiek en veel vrolijkheid

De theatervereniging Theater voor Iedereen(TVI) heeft met de theatervoorstelling O, Die Zee het publiek vermaakt in theater Swanla. In de voorstelling, met een kleurig decor, leven vissen in de zee welke wordt vervuild met plastic. Ondertussen steelt een criminele vis en een kwal de gelden die de EU stuurt naar Griekenland en begraven deze in de zeebodem met alle gevolgen van dien.

Op het toneel is er een echte muziekband die meespeelt en de diverse karakters zijn allemaal onderwaterdieren. De paniek slaat toe als door het graven door de boeven de zee leeg aan het leeglopen is. Als noodmaatregel wordt een zeekomkommer op het gat neergelegd maar ze is niet daar niet blij mee. Hierdoor krijgt ze een eenzaam bestaan op een bed. Ze wordt tot twee maal geprikt en dan gilt de zeekomkommer het hele theater bij elkaar.

Griekse held Odysseus wordt er bij geroepen omdat de baas van de zee, Poseidon, er niet bij is. De charmante Griekse held heeft veel interesse in het vrouwelijk schoon van de vrouw van Poseidon en de zingende zeemeerminnen die op handen worden gedragen. Echter is Odysseus als de dood voor Poseidon, die de hele zee bij elkaar kan gillen in een boze bui. Na onderhandeling gaan ze samenwerken om zo de boeven te vangen én de zeekomkommer uit haar eenzame lot te halen. Uiteindelijk loopt alles met een sisser af en is de visheid gered voor de toekomst.

TVI weet het publiek te vermaken met een vrolijk stuk waar de maatschappij kritiek wel aanwezig is maar dan wel met een knipoog. Na afloop laat producer Piet Blonk weten dat hij trots is op alle vrijwilligers en medewerkers. Het liefst had hij meer avonden willen optreden want het enthousiaste publiek laat na afloop weten dat men tevreden is. TVI heeft als een lokale amateurtoneelvereniging laten zien dat dit een blijvende kunstvorm is. Op 4 mei gaat TVI weer een optreden doen in de kerk van Moordrecht doen in kader van de dodenherdenking. Men laat zien dat ze de terechte winnaar is van de cultuurprijs 2018.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg