BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Brandweer redt opening nieuw schoolplein De Eendragt

Verklede kinderen wachtend aan het hek van het nieuwe feestelijk versierde schoolplein. Een nerveus op en neer lopende meester Riekelt op het schoolplein zelf. Dit tafereel speelde zich vrijdagochtend  af bij Basisschool de Eendragt. Reden: De sleutel van het hek was zoekgeraakt, net nu het schoolplein officieel geopend zou worden.

Om helemaal goed voorbereid te zijn op de opening had meester Riekelt vrijdagochtend in alle vroegte nog snel even wat backflips en flik-flaks gedaan als ochtendgymnastiek. Tijdens een van zijn sprongenseries was de sleutel uit zijn zak gevlogen. Een oplettende leerling zag de sleutel uiteindelijk liggen, al was dat niet de oplossing van het probleem. De sleutel lag bovenop het dak. Uiteindelijk bracht de brandweer uitkomst. Met loeiende sirene kwam de ladderwagen aangereden. Na een ware sleutelreddingsactie brachten brandweermannen de sleutel bij meester Riekelt. Opgelucht opende hij het hek voor alle wachtende kinderen en hun ouders.  

Het nieuwe schoolplein werd direct in gebruik genomen. Tegels hebben plaatsgemaakt voor gras zand, schommels, een klimboom, een multi sportveld en de zand-waterpartij. Het geld voor het nieuwe schoolplein is bijeen gebracht door  verschillende acties. Vorig jaar september was er het herfstfeest met lerarenveiling. Ook zijn er stroopwafels verkocht en was er een sponsorloop. Ook het bestuur van De Vier Windstreken droeg zijn steentje bij.

Ouders die zich afvragen of het nieuwe schoolplein, ook dat van hun kind zou kunnen zijn, zijn van harte welkom om met hun kind langs te komen. Basisschool de Eendragt houdt geen Open Dagen, maar laat iedere geïnteresseerde graag persoonlijk kennismaken met het Unitonderwijs.

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg