BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
maandag 10 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Kinderen moeten stil zijn in Moerkapelse speeltuin

Peter van Rijswijk uit Moerkapelle stuurde Gouwe IJssel Nieuws een opmerkelijk bord toe. Bij een speeltuin aan de Papaverlaan lijkt een primeur plaats te vinden. Er is door de gemeente Zuidplas een bord geplaatst met spelregels voor in het speeltuintje.

Het meest opmerkelijke is dat de kinderen niet mogen schreeuwen en gillen. Wie ooit bij een speeltuin heeft gestaan weet dat spelende kinderen lawaai maken. Peter van Rijswijk windt zich vooral op omdat de stilte regel komt door protest van enkele omwonenden. “Een paar bewoners hebben de direct aanwonenden een aantal keren via een brief benaderd waarin ze hun plannen, die ze met de speeltuin voor hadden, hebben gedeeld met de direct aanwonenden. Een van de plannen was bijvoorbeeld dat de speeltuin na 18:00 uur niet meer gebruikt mocht worden!”.

Uit de brieven blijkt dat de gemeente een algemeen bord heeft ontwikkeld en moeten andere speeltuinen ook stiller gaan worden in Zuidplas. Overigens blijkt uit het verhaal van Van Rijswijk dat er weinig  draagvlak is onder de ouders van spelende kinderen en de gemeente heeft dit draagvlak ook niet onderzocht bij andere ouders.

De regel dat iedereen met iedereen speelt is eentje die opmerkelijk is, soms wil een kind alleen spelen en soms met een bal. “de buurt en de ouders zijn het er totaal niet mee eens dat dit bord door de gemeente is geplaatst. Ik begreep ook vanuit een andere afdeling van de  gemeente dat het niet te handhaven is” aldus van Rijswijk.

De enige regel die wel handhaafbaar is, is als honden hun behoeften achter laten in een speeltuin volgens de APV van de gemeente Zuidplas. De eigenaar kan hiervoor een forse boete krijgen als deze de uitwerpselen niet weg haalt. Van Rijswijk hoopt dat de gemeente snel het bord weghaalt en dat de bedenkende ambtenaar zich in de beleving van een kind gaat verdiepen in plaats van enkele boze volwassenen.

Volg het laatste nieuws

2,287FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg